LYMFATERAPIA,

on kansainvälisesti tunnettu, tanskalaisen biologian tohtori Emil Vodderin kehittämä hoito.

Lymfaterapian päätehtävä on elvyttää imusuonten toimintaa. Lymfaterapia on kevyesti käsin tehtävää hoitoa, lempeää ja kivutonta. Otetekniikka on hyvin kevyttä. Otteet ovat tasaisia ja rytmisiä noudattaen imusuonten omaa supistustoimintaa.  Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat.  Hoito on hyvin rentouttavaa ja pehmeä lämpö leviää koko elimistöön; saatat nukahtaa hoidon aikana.

Lymfaotteiden jatkuva ihokosketus ja hoitopaineen kevyet vaihtelut antavat ärsykkeitä ihon kosketusreseptoreille vaikuttaen kipua lieventävästi. Lymfahieronta toimii hyvin myös stressinpoistolääkkeenä kiireiselle ihmiselle. Lymfaterapia on osoittautunut hyväksi avuksi myös tilanteissa, joissa halutaan kivunlievitystä ja rentoutumista esim. vaikean lihaskireyden ja kivun hoidossa.

        Lymfaterapia siis vähentää turvotusta, lievittää kipua ja rentouttaa

 

                 

Lymfaterapia on turvotushoidon olennainen osa. Hoitoon kuuluvat myös kompressiotuotteet (tukituotteet), liike- ja ihonhoito sekä hengitysharjoitukset .

Lymfaterapiaa käytetään yksinomaisena hoitona tai yhdistettynä muuhun hoitoon esim. fysioterapiaan.

Lymfaterapia vaatii kohtalaisen pitkiä hoitoaikoja ja hoitojaksoja. Terapian kesto ja terapiatiheys riippuvat mm. sairaudesta/vammasta, potilaan iästä, potilaan yleiskunnosta sekä hoitoalueen laajuudesta. Hoitaa voidaan koko vartalo tai vain kehon osia esim. kasvolymfa, kädet ja jalat, selkä, niska ja hartiaseutu jne..  keskimääräinen hoitoaika on tunti ja kokovartalolymfa kestää jopa 2½ tuntia.